Sicílie na film Kodak Portra

Když jsem si koupila svůj Pentax ME, první film jsem vyfotila barevný a potom už samé černobílé. V příspěvcích fotografů, které online sleduji (#1 je Lucie Fenclová) jsem četla chválu na výborné barevné vlastnosti filmu Kodak Portra. Koupila jsem si jej s ISO 400 a když jsme si s Ondrou naplánovali dovolenou na Sicílii, říkala jsem si, že pěkné barvy budou Sicílii slušet. 

A sluší. Hlavně mořská modrá je skoro hezčí než ve skutečnosti. 

Měla jsem trochu strach, aby rentgen na letišti film neznehodnotil. Pročetla jsem články, které doporučovaly vzít si všechny filmy i aparát do příručního zavazadla, protože rentgeny na příruční zavazadla jsou šetrnější než na odbavená zavazadla. Držela jsem se instrukcí a filmy jsou bez poškození. 

Městečko Cefalù na severu ostrova má prý nejkrásnější městskou pláž na Sicílii

Městečko Cefalù na severu ostrova má prý nejkrásnější městskou pláž na Sicílii


Taormina, nejvíc turistické městečko s hlavní třídou ozdobenou třepetavým stropem ze střapců, který ve dne i v noci reflektoval světla a ulice vypadala magicky. 


Skalní kaple nad Taorminou. Přede mnou tam byly dvě Italky. Jedna druhou nejprve asi 1000x fotila se sochou Panny Marie, pak druhá první to samé, potom se ještě dlouho modlily. Venku bylo kolem 30°C, což je pro mě nesnesitelné vedro, a jakmile jsem vešla do kaple, hrozně jsem se zpotila. Je to ale nádherný místo a fotka za čekání stála. 


Socha pána z církve na křižovatce v Messině. Messina nám připomínala Biškek, ale tam tekla podél chodníků průzračná voda z hor. 


Pláž v Cefalù. 




Anticko-biblická krajina. Dokážete si tam představit ten hořící keř, z něhož Bůh promlouvá. 


Střední Sicílie - městečko na skalním suku.


Sciacia v 9 ráno. Ani noha na promenádě. 


Pravá antika u města Agriggento. 


Enna, větší město na kamenném suku. 

P.S.: popis stavu sicilských silnic a dálnic přesahuje možnosti tohoto příspěvku, ale po zkušenostech s nimi mi D1 přijde jako kvalitně postavená a funkční silnice. I ve stavu, když byla před rekonstrukcí.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky