Americké pokojovky a Vánoce





Jeden z vánočních dárků, které jsem letos sama sobě dala, byla návštěva výstavy Americké pokojovky ve skleníku Fata Morgana.



Co dodat. Bylo to super. Nejen kvůli vystavovaným květinám a tradičním poučným tabulím s taxonomickými a morfologickými střípky informací o exponátech (které se pravděpodobně tak nějak samovolně objeví na jakékoliv akci, která se nazývá výstava a nejedná se o uměleckou produkci. A občas i tam). Hlavně kvůli samotné Fata Morganě, kde místní stálé rostinstvo bují a porůstá velké plochy a monstery mají listy s plochou menšího děštníku.



Můj obnovený zájem o květiny mi asi vytříbil pozornost, protože pozorovat jenom ty drobné rostliny, které jim tam pokrývají půdu v trasech větších než malých je fakt zážitek.



Přeji vám všem vánoční svátky prožité tak, aby vám bylo dobře. Ať už jste doma se svými blízkými, na cestách, ve službě nebo kdekoliv jinde, mějte se v tento kouzelný čas krásně.

Záměrně neříkám nic o klidu, míru, pohodě a lásce, protože Vánoce se můžou zvrhnout všelijak. Zdá se mi, že třeba rodinná setkání jsou ke zvrtnutí o Vánocích ještě náchylnější než ve zbytku roku. Pospolitost a vánoční atmosféra mohou mít mnoho podob.

Tak si užijte ty svoje, ať už mají jakékoliv kvality!







P.S.: výstava je do 7.1., ideální program na svátky ;)

Komentáře

Oblíbené příspěvky