Otevírání

 

Co bych napsala...dost se toho pro mě změnilo za poslední dva měsíce. Nějak nemám slov. Necítím ten přetlak k psaní, se kterým jsem napsala většinu příspěvků tady. Zasekla jsem se na plánovaném článku o atestaci (kterou jsem udělala) a psychoterapii. Nechce se mi nic psát, ale takhle by se mi mohlo nechtít donekonečna.

 
Ondra a moje sestřenice Jana se svařákem

Snížila jsem si úvazek.

Začala jsem víc pracovat v ambulanci a přestěhovala jsem se s ambulancí do nového prostoru. 

Mám volný čtvrtky, kdy se věnuju buď zuřivýmu šití nebo navštěvám kamarádek. 

Objednali jsme si židle a skříně do nového bytu. Neobjednali jsme si gauč a stůl je stále otázkou. Koupili jsme si obrazy od Hany Sommerové, co studuje 6. ročník na AVU.

Na Vánoce jsme neměli žádné vlastní cukroví, zato vánočky bylo i na vývoz.

Každý den hraju hry na mobilu a občas i cvičím. Kolem atestace jsem měla hrozné bolesti za krkem, potom vleklou virózu, během které jsme vypotřebovali všechny látkové kapesníky, které doma máme. Když jsem je nedávno žehlila, řekla bych, že jich je dobře přes 50. Většinu mých potíží s bolavými rameny vyřešilo každodenní válení se na tomhle božím válci. Když jsem ci rozhýbala páteř, rozhýbala jsem se celá.

Mojí kolegyni Aničce Moricové vyšla knížka

Nainstalovala jsem si certifikáty na elektronický podpis, ty vypršely, pak jsem žádala 2x na SÚKL nevím o co, žádost byla přijata a závěrem se mi omylem podařilo hacknout systém tak, že posílá recepty i bez zadávání PINu. Co se podpisových certifikátů týče, jsem Alenka v Říši divů. 


Winternitzova vila

Foucaltovo kyvadlo na Matfyzu na Albertově
 
Držení těla lepší. Kalhoty nejlepší.

Ušila jsem si několikery kalhoty, což považuju za svůj současný šicí vrchol. Poprvé a naposledy jsem šila kalhoty z prostěradla podle rozpáraných starých pyžamových kalhot, našila na ně veliké kapsy a v kapsách pašovala buněčnou kulturu letadlem do švédské laborky. To bylo v roce 2013. 

Skoro celý víkend jsem strávila na supervizi přes zoom a pak jsem si říkala, jestli jsem si nezkazila život tím, že se chci věnovat psychoterapii, protože mi to očividně vůbec nejde. Pak mi došlo, že mám před menstruací a odtud zřejmě pramení můj pesimismus. 

Začala jsem v práci provádět hypnózu. 

Poprvé po letech nemám jasně daný cíl vzdělání nebo práce, za kterým bych směřovala. Je to divný. Ale cítím se svobodnější.


Bizárek ze štědrovečerní procházky


PF 2022.

Komentáře

  1. Dobrý den,blahopřeji..přeji ať se Vám moc daří v životě.♥
    Máte moc krásné brýle..obduvuji odkud je máte a moc Vám to sluší.
    Jen to dobré v životě hl.zdraví,lásku a ať se plní sny.👣🙌♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Brýle mám z Optiky Letná kousek od místa, kde bydlím. Šli jsme manželovi vybrat brýle a odnesla jsem si taky jedny :)

      Vymazat
  2. Já se taky přidávám ke gratulaci,jste dobrááá,že jste to dotáhla..Moc ráda Vás čtu,díky za další příspěvek a inspiraci..Ať se Vám daří.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! doufám, že se letos rozhoupám k častějšímu psaní :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky