Do adventu jsme vstoupili pozitivně

Covid pozitivně. 

Když jsem uviděla oznámení v smsce, že mám pozitivní výsledek, docela se mi ulevilo. V celé té situaci s covidem jsem se cítila jako v nějaké hře na schovávanou, kdy za každou cenu unikám dopadení. A když jsem "odhalená", přišla úleva z toho, že jsem ze hry vypadla. Odbudu si nemoc a jsem mimo hru. 

K tomu trocha provinilosti za to, že jsem se nakazila a kamarádi a kolegyně kvůli mě budou muset jít na testy. Nevím, kde jsem se nakazila, pravděpodobně někde venku, v MHD nebo v obchodě, protože doma a v práci nikdo s covidem nebyl. Znám zákonitosti šíření infekčních chorob v rozsahu předmětů infekční nemoci a epidemiologie 5. ročníku medicíny a je mi jasné, že i když dodržuji nařízení proti šíření viru, jisté míře náhody nemůžu zabránit. Přesto jsem se trochu provinile cítila, asi jako kdybych si zlomila nohu v situaci, kdy je v práci málo lidí. 

Ondra je taky nemocný. Trávíme dny pomalu, spolu v bytě, každý po svém. Přišla jsem o čich a Ondra o chuť. (Ondra: víš jak ta polívka chutná? Je teplá.). Btw. zjišťuju, že pro pocit Vánoc je pro mě důležité mít čich. Pokaždé, když si vzpomenu na něco, čím bych si chtěla navodit adventní nebo vánoční atmosféru, zahrnuje to vůni...kterou necítím. 


Za volno jsem ale ráda, protože sama k sobě bych teď nedokázala být tak velkorysá, abych si nadělila minimálně 10 dní doma. Přemýšlela jsem o tom, že i když mám pořád pocit, že mi v životě něco chybí, nedokážu vymyslet ani jedinou věc, co bych nutně potřebovala. A zjistila jsem, že potřebuju hlavně čas - čas na to, aby všechno, co jsem se v posledních letech naučila, zapadlo do kontextu, na uvažování o důležitých myšlenkách. Čas pro vnitřní pochody, které se nedají uspěchat. 




Na druhé fotce je pohled, který jsem slíbila namalovat jedné slečně, se kterou jsem šla část cesty do Santiaga. Už to budou skoro dva roky. Ani jsem nedoufala, že tenhle slib někdy splním, a o to větší radost mám. 

Jen mě mrzí, že jsem si triko s nápisem Stay Negative, které mám objednané v Bohempii, nevyzvedla dřív. Budu ho moct ještě nosit? Myslím, že ano, protože až mě ta koronaviroza přejde, budu doufám covid-negativní už napořád. 


Přeji vám všem spokojený a klidný advent!

Komentáře

  1. Přeju co nejlepší průběh, aby těch deset dní spíš byla dovolená než nemocenská. Pohled krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Snad to bude dobrý. Zatím to vypadá, že by mohlo.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky