Z Temných nocí duše

"Moderní muži a ženy příliš často nechají svou jiskru, aby se zjevovala jinde, v životě někoho jiného - z toho se tvoří kulty osobností a celebrit. Když objevíte svou vlastní jiskru, mnoho částí, o nichž jste měli pocit, že jsou zraněné, se najednou uzdraví. Moderní psychologie se svými cíli pomáhat lidem, aby se přizpůsobili a cítili se normálně, nestačí. Musíme mířit za psychologii k duchovní vizi, v níž váš život může být spasen objevením posvátné jiskry. Uvědomuji si, že když doporučuji usilovat spíš o nadpřirozenost než o zdraví, jsem úplně mimo. Naše terapie věří spíš na zbavení se symptomů než na oživení jiskry a záře. Ale když vaše jiskra ozáří nebezpečný svět, může to přispět k uzdravení jak vás, tak světa."
(Thomas Moore: Temné noci duše)

Komentáře

  1. Zrovna čtu od Thomase Moore Knihu o duši a jeho přístup k hledání smyslu je v lecčem fascinující.
    Chtěla jsem Vám poděkovat za blog, je mi velkou inspirací a doufám, že budete v psaní pokračovat i nadále. Vaše "hledání poezie v životě" mi v příjemných maličkostech změnilo pohled na smysl bytí, přidalo více radosti a klidu :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě velmi těší, že jsem vám svým psaním dokázala zprostředkovat trochu jiný úhel pohledu. Trochu v to doufám, když píšu, že by to mohlo někomu pomoct. Mimo jiné. Kromě toho, že to pomůže hlavně mě.
      Díky za zpětnou vazbu, rozsvítila mi trochu pošmourné ráno :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky