Drama v kolejní kuchyni: Iris peče hranolky

Přišel čas na moje další skandální kuchyňské poprvé.

Stále si živě vybavuju Adekjin výraz, když jsem v osmnácti letech s nadšením zkoumala plynovou troubu a prohlášení: Teda Iris, kdybych tě neznala, tak bych řekla, že jsi hroznej snob. Na svou obranu musím říct, že jsem plynovou troubu nikdy předtím neviděla. Doma máme elektrické a babi schovává v komoře kamna s troubou ohřátou od ohniště, ale plynová...vlastně ano, bydleli jsme v bytě s plynovou troubou. Ovšem odstěhovali jsme se, když mi byly tři a z té doby si velmi mlhavě pamatuju akorát pexeso se lvem a obrovský fíkus v obýváku. Trouba se prostě vyskytovala mimo okruh mých tehdejších zájmů.

Následující fotografie zachycují, kterak jsem pekla mražené hranolky v troubě. Poprvé. Z brambor jsem je fritovala už několikrát, ovšem tohle...to je novinka. Ale když jsem dneska procházela kolem sámošky a viděla je v akci za 10 korun, nemohla jsem odolat.
Tentokrát jsem z pečení vyvázla relativně nezraněna - jenom s jedním zarudlým prstem. Kuchyň totiž nedisponuje žádnými chňapkami, pouze jednou značně olezlou utěrkou, která se časem stává stále olezlejší. Když jsem minula pekla brambory se smetanou, odnesla jsem si z toho popáleninu 3. stupně na 50% levého malíčku.

Je to prasárna, děti. Ale místní kuchyně tomu dotváří důstojné pozadí. Trocha dekadence nikdy nezaškodí.

olej, který došel už dávno a nůžky, na jejíchž existenci každý zapomíná


vždycky se najde jeden, který nemyje nádobí
"zátiší" s koprem. vždycky ho někdo koupí, okudlá a vyhodí i s květníkem do koše. chudáci kopři.








Komentáře

  1. Na kolejní kuchyň to tak zle nevypadá, zažila jsem i horší :) A hranolky vypadají pěkně křupavě. Když se podívám na ten svůj salát, docela bych měnila :) A není zbytečné k tomu dávat ještě olej? Já teda nakupuji hranolky jen od McCain s 5% tuku, dělám taktéž v troubě a jsou skvělý. Mají fakt poctivou chuť brambor :)

    OdpovědětVymazat
  2. Není vůbec zlá, jenom když se tam sejde víc jak 5 lidí z těch 13 co ji má používat, nedojde se ani k ledničce :) Hranolky byly dobrý, bramborově chutnající, a bez oleje, páč ten došel. Akorát už rozumím významu slov "prázdné kalorie" popř. "junk food". Měla jsem po tom hlad tak dakrát rychlejc než třeba po těstovinách se salátem.

    OdpovědětVymazat
  3. Spíš jde o to že k tomu nebylo nic jiného :) Jinak by určitě tak brzy hlad nebyl. A vůbec, dostala jsem na ně hroznou chuť a to brambory jinak příliš nemusím, jen šťouchané. Ale poctivé, kvalitní a hlavně pořádně bramborové hranolky, těm nepohrdnu asi nikdy. Po práci vyrážím směr mrazící box! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska k tomu bylo maso a hned je to lepší :) soustavně likviduju zásoby, abych je nevezla domů, dost si to užívám :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky